Oosttangent 4 | 1705 PA Heerhugowaard | T 072-5345080
Dorpsstraat 67B | 1747 HE  Tuitjenhorn

Social

Manuele therapie is een onderzoeks en behandelmethode van gewrichten van de rug, de nek, de armen en de benen. Medi-SportLagune heeft naast fysiotherpeuten ook manueel- therpeuten in dienst.

De Intake

Tijdens de intake vraagt de manueeltherapeut o.a. naar het ontstaan van de klachten, wanneer de klachten optreden, hoelang de klachten bestaan en wat de klachten doet toe- of afnemen.

Daarna volgt een lichamelijk onderzoek, waarbij de manueeltherapeut de houding en het bewegen beoordeelt en, met specifieke bewegingen, de gewrichten onderzoekt.

Op grond van de verkregen onderzoeksgegevens kan een diagnose worden gesteld. Samen met de patiënt zal de manueeltherapeut beslissen of er behandeld kan gaan worden of dat de patiënt terug gaat naar de verwijzend arts met een rapportage van de manueeltherapeut.

Manuele- therapie behandeling
Als er behandeld gaat worden, dan zal deze behandeling niet alleen tot doel hebben de functie van de gewrichten te verbeteren, maar ook de lichaamshouding en beweging tijdens werkzaamheden en recreatie te optimaliseren.

Mobiliseren (kraken)
In sommige gevallen vult de manueeltherapeut deze behandeling aan met manipulaties (in de volksmond ook wel 'kraken' genoemd). De gewrichten worden dan wat sneller bewogen. Daarbij kan een knappend geluid worden gehoord. De meeste patiënten ervaren dit als een kortstondig vreemd gevoel, maar vinden het over het algemeen niet pijnlijk.

Wilt u meer informatie of een afspraak maken. Klik ManueelTherapie